Kustgebied en steden


Eén van de grootste troeven is uiteraard het kustgebied, met zijn mooie wandelwegen in de natuurgebieden, de fantastische stranden en pittoreske haventjes
Het volledige kustgebied hier tonen is uiteraard onbegonnen werk maar ik wil toch zeker enkele mooie plaatsen hier in kaart brengen
(klik op de foto om een grotere foto te bekijken)
Links naar externe pagina's openen steeds in een nieuw tabblad
Meer foto's zien? Hier vindt u een diareeks over de streek.


Beginnend in Mortagne sur Gironde, een klein pittoresk haventje in het estuarium. Een fantastische plek en zeker een bezoekje waard, voor een mooie wandeling in het natuurgebied en het haventje met zijn gezellige restaurantjes.
Office de tourisme Moragne-de-Gironde

Volgende plaats die je zeker ook wel eens bezocht moet hebben is Talmont sur Gironde. Een oud vestingstadje en verkozen tot 1 van de mooiste dorpen van Frankrijk.
Hier kan u rustig kuieren langs de smalle (autovrije) straatjes. Loop zeker ook even langs de prachtige kerk met het typische kerkhofje voor de kerk.
Talmont-sur-Gironde official website

Een volgende plaats die een bezoekje waard is, is Meschers sur Gironde
Meschers sur Gironde is een gezellig en (in de zomer) zeer levendig havenstadje met gezellige verborgen strandjes
De haven is omringd door gezellige restaurantjes van waar u de boten kan zien uitvaren Ook zijn de grotten zeker een bezoekje waard. Sommige grotten zijn nog steeds bewoond.
Meschers-sur-Gironde website

Grotere steden in de buurt zijn St Georges de Didonne en Royan. Steden met kilometers lange stranden, winkeltjes, restaurants en grote haven (Royan).
Wandel langs de kilometers lange boulevard in St-Georges de Didonne, bezoek de gezellige jachthaven of loop even door de winkelgalerijen langs de kust in Royan. U zal zich zeker niet vervelen in deze steden. Royan ook bekend om zijn vioolconcerten (met gemiddeld 50.000 bezoekers) op het strand en talrijke andere aktiviteiten in de zomer. In St-Georges de Didonne kan u dan weer terecht voor zijn speciaal haventje en pittoreske binnenstad met (in de zomer) dagelijks een gezellige markt.
Royan tourisme
Saint George de Didonne website

Verder door langs de kustlijn vindt u nog vele mooie kuststeden met uitgestrekte stranden, pittoreske haventjes, en fantastische bezienswaardigheden. Waaronder het zeer touristsche St-Palais-sur-mer, La Palmyre met een zeer mooie dierentuin, kilometers lange stranden, eveneens het Mekka voor (kite)surfers. (ps. voor een bezoek aan de zoo van Palmyre is het aangeraden om op tijd te vertrekken daar deze enorm veel bezoekers aantrekt)


Houdt u meer van het autentieke gebeuren in de Charente, dan moet u zeker een bezoekje brengen aan La Tremblade of Marennes en de omstreken. Hier vind u de echte oestercultuur met de bijbehorende pittoresk geschilderde piepkleine restaurantjes. Een must voor iedereen die de echte kuststreek wil ontdekken.

Iets verderop (ongeveer 60km) vindt u het mooie eiland Ile d'Oleron.
Hier zijn zeker de steden Chateau d'oleron en Boyardville een bezoekje waard. Een beetje voorbij Boyarville, verscholen tussen de bossen vindt u (volgens mij) 1 van de allermooiste stranden van heel Frankrijk. Niet bekend bij het grote publiek en daarom niet overvol!! Een kilometers lang strand met een azuurblauwe zee en zicht op fort Boyard. indien u een fervent strandliefhebber bent moet u hier zeker geweest zijn. Vroeg vertrekken is wel de boodschap vanwege het beperkt aantal parkeerplaatsen! (niet echt toegangelijk voor mindervalide personen wegens de duinen). Een bezoekje aan fort Boyard (met de boot) is zeker ook de moeite waard. Alsook de uiterste punt van het eiland De vuurtoren van ChassironIn de verdere omgeving zijn La Rochelle met zijn vele (jacht)havens, gezellige smalle straatjes en beroemde havengeul en Bordeaux zeker een bezoek waard.

Voor de Cognac liefhebber staat zeker een bezoek aan de stad Cognac op het reisschema met de Hennesey gebouwen.


Bent u een fervent golf speler? Vergeet dan zeker u clubs niet. In de buurt zijn talrijke golfcourts waar u een balletje kan slaan
Uiteraard is dit slechts een beknopt overzicht van wat de kuststreek u te bieden heeft!
Een mooi overzicht over de Charente maritime vindt u op de website: http://www.france-voyage.com/ en ook op de website: http://www.bernezac.com/ vindt u veel info over de streek.

Maak jouw eigen website met JouwWeb